Aardbeienbavarois
Deze heerlijke aardbeienbavarois is een luchtig en fruitig dessert, perfect voor grote gezelschappen. Geniet van de frisse smaak van aardbeien in elke hap!
Ingrediënten
- 1 liter aardbeiensap
- 35 g gelatine
- 6 dl slagroom
- ⅔ deel vruchtenpuree
- ⅓ deel suikerwater
Instructies
- Week de gelatine in een gedeelte van het aardbeiensap.
- Verwarm de rest van het sap en los de geweekte gelatine hierin op.
- Klop de slagroom in de mengmachine tot deze de dikte van yoghurt heeft.
- Laat 6 dl van het aardbeiensap afkoelen tot het lobbig is (halfstijf).
- Meng het afgekoelde sap met de geslagen slagroom met behulp van een spatel.
- Giet het mengsel in een omgespoelde rechthoekige afruimbak en laat het in de koelkast opstijven.
- Giet het resterende, nog net vloeibare aardbeiensap (4 dl) bovenop de opgesteven bavarois en laat dit opnieuw opstijven in de koelkast.
- Bewaar de bavarois goed afgedekt in de koelkast.
- Snijd bij het serveren de bavarois bijvoorbeeld in Chinese ruitvorm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze aardbeienbavarois met een glas mousserende rosé of een zoete dessertwijn zoals een Moscato.
Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 2 g | Vet: 7 g | Zout: 0.05 mg | Sugar: 13 g