Aardbeienbavarois

Aardbeienbavarois

Deze heerlijke aardbeienbavarois is een luchtig en fruitig dessert, perfect voor grote gezelschappen. Geniet van de frisse smaak van aardbeien in elke hap!
Porties: 30
(inclusief opstijven) 4 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 liter aardbeiensap
  • 35 g gelatine
  • 6 dl slagroom
  • deel vruchtenpuree
  • deel suikerwater

Instructies

  • Week de gelatine in een gedeelte van het aardbeiensap.
  • Verwarm de rest van het sap en los de geweekte gelatine hierin op.
  • Klop de slagroom in de mengmachine tot deze de dikte van yoghurt heeft.
  • Laat 6 dl van het aardbeiensap afkoelen tot het lobbig is (halfstijf).
  • Meng het afgekoelde sap met de geslagen slagroom met behulp van een spatel.
  • Giet het mengsel in een omgespoelde rechthoekige afruimbak en laat het in de koelkast opstijven.
  • Giet het resterende, nog net vloeibare aardbeiensap (4 dl) bovenop de opgesteven bavarois en laat dit opnieuw opstijven in de koelkast.
  • Bewaar de bavarois goed afgedekt in de koelkast.
  • Snijd bij het serveren de bavarois bijvoorbeeld in Chinese ruitvorm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze aardbeienbavarois met een glas mousserende rosé of een zoete dessertwijn zoals een Moscato.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 2 g | Vet: 7 g | Zout: 0.05 mg | Sugar: 13 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Gebak / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Frankrijk