Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 300 g aardbeien
- 2 eetlepel(s) suiker
- 1 sinaasappel
- 400 ml halfvolle yoghurt
Instructies
- Houd 4 aardbeien met kroontjes apart voor de garnering.
- Maak de rest schoon. Halveer de grote aardbeien.
- Bestrooi de vruchten met de suiker en zet ze apart.
- Boen de sinaasappel schoon met warm water.
- Rasp 2 theelepels van de schil.
- Meng de yoghurt met de sinaasappelrasp.
- Verdeel 1/3 deel van het aardbeienmengsel over 4 coupes en schep daarop 2 eetlepels sinaasappelyoghurt.
- Vorm laagjes en garneer met aardbei.
Notities / Tips / Wijnadvies
Het gerecht is nog ‘slanker’ als de suiker vervangen wordt door vloeibare suikervervanger of kristalpoeder.