Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 dl zonnebloemolie
- 75 gram mie zeer dunne / angle hair
- 2 eetlepels poedersuiker
- 150 gram mascarpone
- 1 eetlepel vanillesuiker
- 4 plakken amandelcake
- 200 gram aardbeien
Instructies
- Verhit de olie in een wok of hoge koekenpan en frituur de mie hierin in 8 plukjes ± 1 minuut (keer de plukjes halverwege).
- Laat ze op keukenpapier uitlekken, bestrooi ze met poedersuiker en laat ze afkoelen.
- Klop de mascarpone met de vanillesuiker los.
- Steek met een uitsteekvormpje of natgemaakt glas 4 rondjes van ± 7 cm uit de amandelcake.
- Ontdoe 3/4 van de aardbeien van hun kroontjes.
- Verdeel er achtereenvolgens de helft van de mascarpone, de helft van de mienestjes, de schoongemaakte aardbeien, de rest van de mascarpone en de rest van de mienestjes over.
- Druk het geheel licht aan en garneer met de aardbeien met kroontjes.