Aardbeienroom

Porties: 4 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gr vette plattekaas
  • 80 gr suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 1 citroen
  • ¼ liter room
  • 40 gr bloemsuiker
  • 2 dl water
  • 100 gr suiker
  • 10 aardbeien

Instructies

  • Maak de ½ kg aardbeien schoon, laat ze uitlekken en maak er dan puree van.
  • Meng de plattekaas met 80 gr suiker, de vanillesuiker, 2 eidooiers en het sap van de citroen.
  • Roer alles goed door elkaar.
  • Giet de aardbeienmoes erbij en meng goed.
  • Klop het wit van de eieren tot sneeuw en schep ook dit door de moes.
  • Klop de room met de bloemsuiker stijf en schep deze onder de moes.
  • Plaats de schaal minstens 2 uur in de koelkast.
  • Maak een stroop van 2 dl water en 100 gr suiker en laat afkoelen.
  • Maak de 10 aardbeien schoon en dompel ze in de lauwe suikerstroop.
  • Spuit de aardbeienroom in kleine schaaltjes enleg de aardbeien er als garnering bovenop.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst België