Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 6 plakjes diepvriesbladerdeeg 10x10 cm
- boter om in te vetten
- 200 ml slagroom
- 125 g mascarpone
- 2 eetlepel(s) marasquin of aardbeienlikeur
- 1 kg aardbeien
- poedersuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Laat de bladerdeegplakjes ontdooien.
- Vet een taartvorm of vlaaivorm (26 - 28 cm) licht in en bekleed met het deeg.
- Prik de bodem hier en daar in met een vork.
- Leg een stuk bakpapier op het deeg in de vorm.
- Verdeel er een steunvulling over.
- Bak de bodem in 15 minuten in het midden van de oven.
- Verdwijder de steunvulling en het bakpapier.
- Laat de bodem nog 10 minuten bakken en laat daarna op een rooster afkoelen.
- Klop de slagroom stijf.
- Spatel er de mascarpone en likeur door en verdeel het mengsel over de afgekoelde taartbodem.
- Maak de aardbeien schoon maar laat aan 6 - 8 de krontjes zitten.
- Verdeel de vruchten over de bodem met de aardbeien met kroontjes in het midden.
- Bestrooi de rand van de taart met poedersuiker.