Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Taartvorm
- vork
Ingrediënten
- 300 g zanddeeg
- 350 g verse aardbeien
- 150 g bosaardbeien
- 2 dl verse room
- 30 g poedersuiker
- 1 eierdooier
- 20 g boter
- 5 eetlepel(s) aalbessengelei
- verse muntblaadjes
Instructies
- Het deeg uitrollen en een beboterde taartvorm bekleden met de deeglap.
- De taartbodem inprikken met een vork, bedekken met een vel vetvrij papier, opvullen met gedroogde bonen en 15 minuten in de diepvriezer zetten.
- De restjes deeg uitrollen, kleine blaadjes uit de deeglap snijden en in de diepvriezer bewaren.
- De oven voorverwarmen op 210° C.
- De blaadjes met een druppel losgeroerde eierdooier aan de taartbodem vastplakken en hem 10 minuten op 210° en 10 minuten op 180° laten bakken.
- De gedroogde bonen en het vetvrije papier verwijderen en de taartbodem nog 5 minuten laten verderbakken.
- De verse room even opkloppen met de suiker en deze bereiding in de afgekoelde taartbodem gieten.
- De aardbeien wassen, schoonmaken en op het laagje room schikkken.
- De aalbessengelei laten opwarmen en er de aardbeien mee inkwasten.
- Versieren met verse muntblaadjes en serveren