Abon Ajamvan de Koninklijke Marine
gekruide en gerafelde kip
Ingrediënten
- 1 kip van 1 à 2 kg
- 1 theelepel ketoembar
- 6 eetlepel(s) olie
- ½ theelepel djinten
- 2 eetlepel(s) uien gesnipperde
- 1 teen knoflook gesnipperde
- 1 stukje asem zout
Instructies
- Zet de kip op in een beetje water met zout en de asem.
- Laat het vlees heel gaar worden.
- Haal het vlees van het bot en trek het met 2 vorken tot rafels.
- Wrijf uien, knoflook, ketoembar en djinten tot een brij.
- Laat hierin het vlees enkele uren marineren.
- Bak de rafels kip in de olie, die niet te heet mag worden, knappend.
- Laat ze dan uitlekken en dien zo warm mogelijk op
Magnetron:
- Leg de kip met het stukje asem naast elkaar in een ondiepe magnetronschaal en verwarmde kip afgedekt 18 a 20 min. op 70%.
- Neem het vlees van het bot en rafel het.
- Ga verder te werk zoals in het recept beschreven.