Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
springvorm (Ø24 cm)
rooster
Bodem:
Verwarm de oven voor op 175°C.
Klop 2 eieren, 50 gr suiker, de vanillesuiker, zout en 1 eetlepel warm water heel luchtig.
Zeef de bloem en de maïzena en spatel ze door het eimengsel.
Schenk het beslag in de grootste vorm, bak het in het midden van de oven in 15-20 minuten lichtbruin en laat het op een rooster afkoelen.
Abrikozengelei:
Breng 300 gr abrikozen met 1 1/2 dl water aan de kook en kook ze in 10 minuten zacht.
Pureer de abrikozen met het vocht en zeef ze.
Week 4 blaadjes gelatine 5 minuten in ruim koud water, knijp ze uit en los ze in de warme gezeefde vruchtenpuree op.
Laat het gelatinemengsel afkoelen tot het iets dik begint te worden.
Doe het over in een spuitzak met een glad spuitmondje en spuit het in een spiraal op de bodem van de kleinste springvorm.
Laat het in de koelkast 1 uur opstijven.
Roomkaasmengsel:
Week 8 blaadjes gelatine 5 minuten in ruim koud water.
Splits 2 eieren en roer de dooiers en de roomkaas tot een crème.
Verwarm het citroensap en los de uitgeknepen gelatine hierin op.
Roer het gelatinemengsel door het roomkaasmengsel.
Klop de slagroom stijf en klop de eiwitten met de suiker stijf.
Schep eerst de slagroom en daarna het eiwit door het roomkaasmengsel.
Snijd 200 gr abrikozen in kleine stukjes en meng ze door het roomkaasmengsel.
Schep het mengsel op de abrikozengelei in de vorm en laat het in de koelkast 2 uur opstijven.
Afwerken:
Snijd de deegbodem bij tot een doorsnee van 22 cm en leg hem op het roomkaasmengsel.
Verwijder de rand van de vorm en stort de taart op een schaal.
Bestrooi hem eventueel met tafelsuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
Gerelateerd
Receptenplein.nl
Home / Abrikozen bavaroisetaart