Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 125 gram gedroogde abrikozen minimaal 12 uur geweekt
- 125 gram gedroogde pruimen minimaal 12 uur geweekt
- 150 gram amandelmeel
- 150 gram quinoameel
- 8 gram bakpoeder
- 2 rijpe bananen geprakt
- 2 eieren
- 30 ml olijfolie
- 50 gram gehakte walnoten
- Snufje zout
- Optioneel:
- kaneel- of gemberpoeder voor extra smaak
Instructies
- Houd 100 gram van de gewelde abrikozen en pruimen apart en snijd de rest in kleine blokjes.
- Prak de bananen met een vork of in de keukenmachine.
- Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht).
- Meng alle ingrediënten, behalve de 100 gram vruchten, in een kom en doe het mengsel in een met bakpapier bekleed bakblik.
- Voeg eventueel wat extra smaak toe door kaneel- of gemberpoeder toe te voegen.
- Bak de cake af in 45-60 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt als je deze in het midden van de cake steekt.
- Laat de cake volledig afkoelen voordat je hem uit het bakblik haalt en in plakjes snijdt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Geniet van deze heerlijke cake met een glas zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti. De fruitige en bloemige tonen van de wijn zullen perfect samengaan met de zoete en hartige smaken van de cake.Voedingswaarden
Serving: 1 plakje | Calories: 230 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 6 g | Vet: 14 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 12 g