Abrikozen-Gemberspread Cake met Aardbeien

Porties: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • keukenmachine of staafmixer

Ingrediënten

  • 4 aardbeien
  • 1 bolletje gember
  • ½ zakje gewelde abrikozen à 200 g
  • 1 eetlepel honing
  • 125 ml crème fraîche
  • 4 plakjes roombotercake

Instructies

  • Was de aardbeien en halveer ze.
  • Snipper het bolletje gember.
  • Pureer de gewelde abrikozen samen met de honing in een keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde spread.
  • Klop de crème fraîche half op.
  • Roer voorzichtig de abrikozenpuree en gesnipperde gember door de half opgeklopte crème fraîche.
  • Verdeel de abrikozen-gemberspread over de plakjes roombotercake.
  • Garneer de cake met de gehalveerde aardbeien.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte, zoete witte wijn zoals een Moscato d'Asti vormt een heerlijke aanvulling op dit dessert. De fruitige en bloemige tonen van de wijn passen goed bij de zoete abrikozenspread en de frisheid van de aardbeien.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 3 g | Vet: 14 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake / Fruit / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Griekenland