Abrikozen-Gemberspread Cake met Aardbeien
Equipment
- keukenmachine of staafmixer
Ingrediënten
- 4 aardbeien
- 1 bolletje gember
- ½ zakje gewelde abrikozen à 200 g
- 1 eetlepel honing
- 125 ml crème fraîche
- 4 plakjes roombotercake
Instructies
- Was de aardbeien en halveer ze.
- Snipper het bolletje gember.
- Pureer de gewelde abrikozen samen met de honing in een keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde spread.
- Klop de crème fraîche half op.
- Roer voorzichtig de abrikozenpuree en gesnipperde gember door de half opgeklopte crème fraîche.
- Verdeel de abrikozen-gemberspread over de plakjes roombotercake.
- Garneer de cake met de gehalveerde aardbeien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, zoete witte wijn zoals een Moscato d'Asti vormt een heerlijke aanvulling op dit dessert. De fruitige en bloemige tonen van de wijn passen goed bij de zoete abrikozenspread en de frisheid van de aardbeien.Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 3 g | Vet: 14 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 20 g