Abrikozencoulis
Deze abrikozencoulis is een perfecte aanvulling voor desserts, gebak of ijs. Met een vleugje Apricot Brandy krijgt de saus een extra dimensie!
Equipment
- kookpan
Ingrediënten
- 3 dl abrikozenpuree bijv. Boiron
- 1,5 dl suikerwater
- Sap van één citroen
- Aardappelzetmeel naar behoefte
- 30 cc Apricot Brandy
Instructies
- Ontdooi de abrikozenpuree en meng deze met het suikerwater en het citroensap.
- Breng het geheel aan de kook in een pan.
- Maak van het aardappelzetmeel met wat water een papje.
- Voeg het papje al roerend toe aan de kokende saus totdat deze licht gebonden is.
- Laat de saus snel afkoelen.
- Maak de saus op smaak met de Apricot Brandy.
- Houd er rekening mee dat de saus bij afkoeling dikker wordt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze coulis past goed bij desserts met een glas lichtzoete dessertwijn, zoals een Sauternes.
Voedingswaarden
Calories: 50 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 0.5 g | Vet: 0.1 g | Zout: 0.01 mg | Sugar: 11 g