Abrikozencoulis

Deze abrikozencoulis is een perfecte aanvulling voor desserts, gebak of ijs. Met een vleugje Apricot Brandy krijgt de saus een extra dimensie!
Porties: 25
Bereidingstijd: 18 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 dl abrikozenpuree bijv. Boiron
  • 1,5 dl suikerwater
  • Sap van één citroen
  • Aardappelzetmeel naar behoefte
  • 30 cc Apricot Brandy

Instructies

  • Ontdooi de abrikozenpuree en meng deze met het suikerwater en het citroensap.
  • Breng het geheel aan de kook in een pan.
  • Maak van het aardappelzetmeel met wat water een papje.
  • Voeg het papje al roerend toe aan de kokende saus totdat deze licht gebonden is.
  • Laat de saus snel afkoelen.
  • Maak de saus op smaak met de Apricot Brandy.
  • Houd er rekening mee dat de saus bij afkoeling dikker wordt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze coulis past goed bij desserts met een glas lichtzoete dessertwijn, zoals een Sauternes.

Voedingswaarden

Calories: 50 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 0.5 g | Vet: 0.1 g | Zout: 0.01 mg | Sugar: 11 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Gebak / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Frankrijk