Brioche met acaibessenjam

Açaí Chia Jam op Brioche

Geniet van deze heerlijke en voedzame brioche met een zoete twist van açaí-bessenjam als ontbijt of lunch!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
koelen voor de jam 8 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 plakken brioche
  • 20 g kokosboter
  • 100 ml appelsap
  • 30 g açaíbessenpoeder
  • 30 g chiazaad
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 1 eetlepel citroensap
  • Verse bosbessen voor garnering

Instructies

  • Meng de chiazaadjes met het appelsap en zet ze een nacht in de koelkast.
  • Hierdoor wordt het sap opgenomen en ontstaat er een gelei-achtige substantie.
  • Roer de ahornsiroop, citroensap en açaí-poeder door het chiazaadmengsel tot alles goed gemengd is.
  • Besmeer de plakken brioche met kokosboter en verdeel de açaí-chia jam er gelijkmatig over.
  • Garneer de brioche met verse bosbessen voor een extra smaakdimensie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Bij deze zoete en fruitige brioche met açaí-bessenjam past een licht mousserende wijn zoals een Moscato d'Asti of een fruitige witte wijn zoals een Riesling.

Voedingswaarden

Calories: 215 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 2 g | Vet: 11 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 12 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodbeleg / Lunch / Ontbijt
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch