Açaí Chia Jam op Brioche
Geniet van deze heerlijke en voedzame brioche met een zoete twist van açaí-bessenjam als ontbijt of lunch!
Equipment
Ingrediënten
- 4 plakken brioche
- 20 g kokosboter
- 100 ml appelsap
- 30 g açaíbessenpoeder
- 30 g chiazaad
- 2 eetlepels ahornsiroop
- 1 eetlepel citroensap
- Verse bosbessen voor garnering
Instructies
- Meng de chiazaadjes met het appelsap en zet ze een nacht in de koelkast.
- Hierdoor wordt het sap opgenomen en ontstaat er een gelei-achtige substantie.
- Roer de ahornsiroop, citroensap en açaí-poeder door het chiazaadmengsel tot alles goed gemengd is.
- Besmeer de plakken brioche met kokosboter en verdeel de açaí-chia jam er gelijkmatig over.
- Garneer de brioche met verse bosbessen voor een extra smaakdimensie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Bij deze zoete en fruitige brioche met açaí-bessenjam past een licht mousserende wijn zoals een Moscato d'Asti of een fruitige witte wijn zoals een Riesling.Voedingswaarden
Calories: 215 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 2 g | Vet: 11 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 12 g