Agar Agar Dengan van Jan Plasmans
Mango pudding met kokos saus uit Indonesie
Ingrediënten
- 5 eetlepels agar agar
- 2 dl water koud
- 2 mango
- 1 citroen
- 90 gram suiker
- 3 eieren
- 60 gram bruine suiker
- 1 mespunt zout
- 7 dl melk
- 3 eetlepels kokos geraspt
Instructies
- Laat de agar agar 1 nacht in voldoende water weken.
- Pureer de mango in een keukenmachine en voeg citroensap toe.
- Voeg zoveel water toe dat de hoeveelheid mango en water samen 15 ml bedraagt.
- Vermeng de agar agar, mango en de suiker in een sauspan en laat het geheel sudderen tot de suiker en agar agar zijn opgelost.
- Roer regelmatig.
- Doe het over in een puddingvorm en laat het afkoelen.
- Doe de eieren en suiker in een kom.
- Roer ze au a bain a Marie luchtig.
- Voeg een mespuntje zout en melk en roer het weer goed.
- Laat de saus au a bain a Marie dik worden.
- Doe de kokos erbij.
- Stort de pudding op een bord of schaal en geef de warme of koude saus erbij.