Agneau a l'Indonesienne
Lams blokjes uit Indonesie
Equipment
- grill
Ingrediënten
Instructies
- Twee uur voor het koken begint leggen we de paprika's onder de grill totdat het vel zwart is.
- Spoel ze af onder koud water en haal er het vel af.
- Verwijder ook de pitjes.
- Hak de rode paprika fijn en snij de groene in julienne.
- Schil de knoflook.
- Neem een mortier en doe er de pulp van de rode paprika in, wat foelie, komijn, saffraan, koriander en mosterdzaad.
- Neem van alle specerijen een halve theelepel.
- Geef er nog wat zout en peper bij en stamp dit alles tot een pasta, terwijl u langzaam een eetlepel olie toevoegt en de wijnazijn.
- Snij het vlees in kleine blokjes en doe het in een kom.
- Geef er de pasta overheen, meng het goed en laat het op een warme plaats twee uur marineren.
- Schil de ui en snij ze in fijne rondjes.
- Laat het vlees uitlekken.
- Verhit wat olie in een pan en sauteer hierin het vlees bruin.
- Doe dan de deksel op de pan en laat op gedurende 90 minuten zeer zachtjes smoren.
- Als het nodig is voegt U een of twee eetlepels water bij tijdens het proces, opdat het vlees niet aanbakt en uitdroogt.
- Kook de rijst.
- Sauteer in wat olie de reepjes groene paprika.
- Kook de erwtjes.
- Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd van het vlees de marinade toe.
- Warm nog even door en voeg er de erwtjes en de paprika bij.
- Serveer het heet met de rijst.