Agneau a l'Indonesienne

Lams blokjes uit Indonesie
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • grill

Ingrediënten

  • 600 gram lamsvlees
  • 1 stukjefoelie
  • 1 rode paprika
  • 1 uien
  • 2 groene paprika
  • 1 theelepels komijn
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 mespunt en saffraan
  • 250 gram doperwten
  • 1 theelepels koriander
  • 200 gram rijst
  • 1 theelepels mosterd zaad
  • 1 eetlepels wijnazijn
  • 2 eetlepels olie
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak

Instructies

  • Twee uur voor het koken begint leggen we de paprika's onder de grill totdat het vel zwart is.
  • Spoel ze af onder koud water en haal er het vel af.
  • Verwijder ook de pitjes.
  • Hak de rode paprika fijn en snij de groene in julienne.
  • Schil de knoflook.
  • Neem een mortier en doe er de pulp van de rode paprika in, wat foelie, komijn, saffraan, koriander en mosterdzaad.
  • Neem van alle specerijen een halve theelepel.
  • Geef er nog wat zout en peper bij en stamp dit alles tot een pasta, terwijl u langzaam een eetlepel olie toevoegt en de wijnazijn.
  • Snij het vlees in kleine blokjes en doe het in een kom.
  • Geef er de pasta overheen, meng het goed en laat het op een warme plaats twee uur marineren.
  • Schil de ui en snij ze in fijne rondjes.
  • Laat het vlees uitlekken.
  • Verhit wat olie in een pan en sauteer hierin het vlees bruin.
  • Doe dan de deksel op de pan en laat op gedurende 90 minuten zeer zachtjes smoren.
  • Als het nodig is voegt U een of twee eetlepels water bij tijdens het proces, opdat het vlees niet aanbakt en uitdroogt.
  • Kook de rijst.
  • Sauteer in wat olie de reepjes groene paprika.
  • Kook de erwtjes.
  • Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd van het vlees de marinade toe.
  • Warm nog even door en voeg er de erwtjes en de paprika bij.
  • Serveer het heet met de rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Lamsvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië