Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- koekenpan met antiaanbaklaag
Ingrediënten
- 225 gram bloem
- 16 gram bakpoeder
- Snufje zout
- 1 theelepel suiker
- 2 middelgrote eieren
- 30 gram gesmolten boter
- 300 ml melk of soja/amandelmelk
- Ahornsiroop
Instructies
- Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout.
- Klop de eieren los met de suiker.
- Meng de melk met de gezeefde bloem, bakpoeder en zout.
- Voeg hier ook de losgeklopte eieren en suiker aan toe.
- Voeg als laatste de gesmolten boter toe (niet te warm).
- Laat het beslag even rusten.
- Bak de pannenkoeken in een koekenpan met antiaanbaklaag.
- Indien beschikbaar, gebruik een inductiekookplaat op stand 2 voor een constante temperatuur.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de pannenkoeken met ahornsiroop en eventueel met magere kwark, blauwe bessen, honing en gehakte noten voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Riesling of een Chenin Blanc past goed bij de zoete smaak van de ahornsiroop en de luchtige textuur van de pannenkoeken.Voedingswaarden
Calories: 279 kcal | koolhydraten: 37 g | Protein: 8 g | Vet: 10 g | Zout: 0.6 mg | Sugar: 9 g