Pannenkoeken met ahornsiroop

Ahornsiroop Pannenkoeken

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • koekenpan met antiaanbaklaag

Ingrediënten

  • 225 gram bloem
  • 16 gram bakpoeder
  • Snufje zout
  • 1 theelepel suiker
  • 2 middelgrote eieren
  • 30 gram gesmolten boter
  • 300 ml melk of soja/amandelmelk
  • Ahornsiroop

Instructies

  • Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout.
  • Klop de eieren los met de suiker.
  • Meng de melk met de gezeefde bloem, bakpoeder en zout.
  • Voeg hier ook de losgeklopte eieren en suiker aan toe.
  • Voeg als laatste de gesmolten boter toe (niet te warm).
  • Laat het beslag even rusten.
  • Bak de pannenkoeken in een koekenpan met antiaanbaklaag.
  • Indien beschikbaar, gebruik een inductiekookplaat op stand 2 voor een constante temperatuur.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de pannenkoeken met ahornsiroop en eventueel met magere kwark, blauwe bessen, honing en gehakte noten voor extra smaak.

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Riesling of een Chenin Blanc past goed bij de zoete smaak van de ahornsiroop en de luchtige textuur van de pannenkoeken.

Voedingswaarden

Calories: 279 kcal | koolhydraten: 37 g | Protein: 8 g | Vet: 10 g | Zout: 0.6 mg | Sugar: 9 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pannenkoeken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch