Ajam Ketjap, malse kipstukken gesmoord in een rijke ketjapsaus met tomaten, uien, knoflook en pepers, gegarneerd met verse koriander en rode chili. Een smaakvol Indonesisch gerecht met een diep gekruide saus, perfect geserveerd met rijst.

Ajam Ketjap: Kip in Ketjapsaus

Heerlijke kip in een smaakvolle ketjapsaus met uien, knoflook, tomaten en een vleugje gembersiroop – een lekker gerecht voor elke gelegenheid.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 uien gesnipperd
  • 3 tenen knoflook fijngehakt
  • 4 tomaten in stukjes gesneden
  • 1 rode peper fijngehakt, zonder zaadjes
  • 1 groene peper fijngehakt, zonder zaadjes
  • 4 eetlepels boter
  • 1 kg kip in delen
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 100 ml ketjap
  • 1 mespunt kruidnagelpoeder
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Maak uien, knoflook en tomaten schoon en hak ze fijn.
  • Maak de pepers schoon, verwijder de zaadjes en hak ze ook fijn.
  • Verhit de boter in een braadpan en bak ui, knoflook en pepers even aan.
  • Voeg de tomaat toe en laat het geheel zachtjes stoven tot een dikke saus ontstaat.
  • Leg de kipdelen in de saus.
  • Voeg gembersiroop, ketjap en kruidnagelpoeder toe en breng het geheel aan de kook.
  • Voeg 1 dl water toe en stoof de kip in ca.
  • 30 minuten zachtjes gaar.
  • Breng op smaak met zout.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de kip met rijst of een frisse salade.
Wijnadvies:
Een medium-bodied witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij dit pittige en zoetige gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 620 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 45 g | Vet: 35 g | Zout: 2 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst Indonesië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden