Ajam Ketjap: Kip in Ketjapsaus
Heerlijke kip in een smaakvolle ketjapsaus met uien, knoflook, tomaten en een vleugje gembersiroop – een lekker gerecht voor elke gelegenheid.
Ingrediënten
Instructies
- Maak uien, knoflook en tomaten schoon en hak ze fijn.
- Maak de pepers schoon, verwijder de zaadjes en hak ze ook fijn.
- Verhit de boter in een braadpan en bak ui, knoflook en pepers even aan.
- Voeg de tomaat toe en laat het geheel zachtjes stoven tot een dikke saus ontstaat.
- Leg de kipdelen in de saus.
- Voeg gembersiroop, ketjap en kruidnagelpoeder toe en breng het geheel aan de kook.
- Voeg 1 dl water toe en stoof de kip in ca.
- 30 minuten zachtjes gaar.
- Breng op smaak met zout.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de kip met rijst of een frisse salade.
Wijnadvies:
Een medium-bodied witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij dit pittige en zoetige gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 620 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 45 g | Vet: 35 g | Zout: 2 g | Sugar: 10 g