Algerijnse Bloemkoolroomsoep met La Vache Qui Rit
Met bloemkool kan je heel veel kanten op; je kunt er ook een heerlijke en
eenvoudige soep van maken
Equipment
- mes
Ingrediënten
- 400 gram bloemkoolroosjes
- 200 gram aardappels in blokjes
- 200 gram prei dun gesneden
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- 30 gram roomboter
- 1 kippenbouillonblokje
- 4 puntjes La Vache Qui Rit-kaas
- 4 eetlepels crème fraîche
- 1 liter water
Instructies
- Smelt de boter in een pan.
- Voeg de dun gesneden prei, bloemkoolroosjes en blokjes aardappel toe.
- Voeg de fijngehakte knoflook toe, roer alles goed door elkaar en laat het 5 minuten bakken.
- Giet 1 liter water en het kippenbouillonblokje erbij.
- Breng aan de kook, roer even door en zet het vuur laag.
- Laat de soep ongeveer 40 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.
- Mix de soep fijn met een staafmixer of in een blender.
- Roer de puntjes La Vache Qui Rit-kaas en de 4 eetlepels crème fraîche door de soep.
- Schep de soep in mooie kommen en versier naar eigen keuze, bijvoorbeeld met grofgemalen rode/zwarte peper, grofgemalen korianderzaad en dille.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke Algerijnse bloemkoolroomsoep als een warme en voedzame lekkernij!