Almejas a la marinera
mosselen in witte wijn
Ingrediënten
- 450 gram mosselen
- 100 gram ui gehakte
- 3 tenen knoflook fijngehakte
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 1 eetlepel(s) bloem
- 1 eetlepel(s) Spaanse paprika
- 1 eetlepel(s) peterselie fijngehakte
- 180 ml witte wijn medium dry
- 60 ml water
- 1 laurierblad
- zout
- peper
- 1 rode chilipeper kleine, heel fijngehakte gedroogde zonder zaadjes
Instructies
- Verhit de olie en fruit de ui en de knoflook.
- Voeg de mosselen toe en bak ze tot ze opengaan.
- Doe de bloem, de paprika, de wijn, het water, het laurierblad en de chilipeper
- in de pan en roer alles goed door elkaar.
- Doe er dan de peterselie bij en laat het geheel 2-3 minuten koken.
- Serveer de mosselen in een schaal van aardewerk.