Alom Gobi

bloemkool uit India, Heerlijk gegeten bij mijn zus.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 bloemkool Voorgekookt tot middelharde bite
  • 4 aardappelen middel grote voorgekookt, middelharde bite
  • 6 el olie
  • 1 tl komijnzaad
  • 3 tenen knoflook fijngeperst
  • 3 cm gemberwortel heel fijn gesneden
  • ¾ tl kurkuma
  • 1 tl chilipoeder
  • 2 tl ketoembar
  • 3 tomaten in kleine blokjes
  • 1 tl garam massala

Instructies

  • Verhit de olie en bak komijnzaad een paar minuten aan.
  • Voeg knoflook en gember toen roer de aardappelen erbij.
  • Nu de kurkuma toevoegen met de tomaatstukjes en de ketoembaar met de chilipoeder.
  • Voeg nu de bloemkool toe en verhit heel even op hoog vuur samen met een scheut water
  • Nu het geheel laten sudderen voor 10 minuten.
  • Voeg een paar minuten voor tijd de graag massala toe
  • De curry hoort niet nat te zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer dit samen met rijst en een chutney.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch