Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Alom Gobi
bloemkool uit India, Heerlijk gegeten bij mijn zus.
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
bloemkool
Voorgekookt tot middelharde bite
▢
4
aardappelen
middel grote voorgekookt, middelharde bite
▢
6
el
olie
▢
1
tl
komijnzaad
▢
3
tenen
knoflook
fijngeperst
▢
3
cm
gemberwortel
heel fijn gesneden
▢
¾
tl
kurkuma
▢
1
tl
chilipoeder
▢
2
tl
ketoembar
▢
3
tomaten
in kleine blokjes
▢
1
tl
garam massala
Instructies
Verhit de olie en bak komijnzaad een paar minuten aan.
Voeg knoflook en gember toen roer de aardappelen erbij.
Nu de kurkuma toevoegen met de tomaatstukjes en de ketoembaar met de chilipoeder.
Voeg nu de bloemkool toe en verhit heel even op hoog vuur samen met een scheut water
Nu het geheel laten sudderen voor 10 minuten.
Voeg een paar minuten voor tijd de graag massala toe
De curry hoort niet nat te zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer dit samen met rijst en een chutney.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
India
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch