Splits de eieren.
Doe de eidooiers, bloem, bakpoeder, basterdsuiker, vanillesuiker en boter in de mengkom van de keukenmachine en laat deze kort draaien met de pulseknop, totdat het deeg een korrelige structuur heeft.
Kneed de deegkruimels snel met koele handen tot een samenhangend deeg.
Vorm het deeg tot een rol, verpak het in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Vet de bakplaat in of bekleed deze met bakpapier.
Snijd plakjes van 1 cm dik van de deegrol en draai deze tussen beide handen tot balletjes.
Druk in het midden van elk balletje een klein kuiltje.
Klop de eiwitten los.
Haal de deegballetjes achtereenvolgens door het eiwit en rol ze daarna door de fijngehakte amandelen.
Leg ze op enige afstand van elkaar op de ingevette bakplaat.
Vul elk kuiltje in het deeg met een schepje jam.
Bak de koekjes in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten lichtbruin en gaar.
Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
Bewaar de koekjes in een luchtdicht afgesloten trommel.
Ze blijven drie dagen knapperig.