Amandel Jamkoekjes

Porties: 20 koekjes
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 250 g bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 g boter
  • 1 zakje garneeramandelen 55 g, fijngehakt
  • 100 g aardbeienjam

Instructies

  • Splits de eieren.
  • Doe de eidooiers, bloem, bakpoeder, basterdsuiker, vanillesuiker en boter in de mengkom van de keukenmachine en laat deze kort draaien met de pulseknop, totdat het deeg een korrelige structuur heeft.
  • Kneed de deegkruimels snel met koele handen tot een samenhangend deeg.
  • Vorm het deeg tot een rol, verpak het in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Vet de bakplaat in of bekleed deze met bakpapier.
  • Snijd plakjes van 1 cm dik van de deegrol en draai deze tussen beide handen tot balletjes.
  • Druk in het midden van elk balletje een klein kuiltje.
  • Klop de eiwitten los.
  • Haal de deegballetjes achtereenvolgens door het eiwit en rol ze daarna door de fijngehakte amandelen.
  • Leg ze op enige afstand van elkaar op de ingevette bakplaat.
  • Vul elk kuiltje in het deeg met een schepje jam.
  • Bak de koekjes in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten lichtbruin en gaar.
  • Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
  • Bewaar de koekjes in een luchtdicht afgesloten trommel.
  • Ze blijven drie dagen knapperig.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch