Amandel-Kersencakejes
Ingrediënten
- 55 g amandelen
- 125 g boter op kamertemperatuur
- 125 g poedersuiker + extra om te bestrooien
- 3 eieren
- 150 g zelfrijzend bakmeel gezeefd
- 450 g kersen zonder pit
- 100 g kersenjam
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan gedurende 3 minuten goudbruin en maal het vervolgens fijn in een keukenmachine.
- Voeg de boter en poedersuiker toe aan de keukenmachine en laat deze draaien.
- Voeg één voor één de eieren toe.
- Voeg tot slot het gezeefde zelfrijzend bakmeel toe en meng alles goed.
- Halveer de kersen met een scherp mesje.
- Verdeel het beslag over de ingevette muffinvorm.
- Schep in elk cakeje een kleine theelepel jam en druk de gehalveerde kersen in het beslag.
- Bak de cakejes in het midden van de oven gedurende 20 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Bestrooi de cakejes met een beetje poedersuiker voordat je ze serveert.
- Serveer de cakejes met geklopte slagroom.
Notities / Tips / Wijnadvies
U kunt de cakejes 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een luchtdichte trommel.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past perfect bij deze amandel-kersencakejes. De zoete en fruitige tonen van de wijn zullen de smaken van de cakejes mooi aanvullen.Voedingswaarden
Calories: 240 kcal | koolhydraten: 29 g | Protein: 5 g | Vet: 13 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 17 g