Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 1 ei gesplitst
- 100 g amandelspijs fijn verkruimeld
- 1 zakje vanillesuiker
- Snufje zout
- 40 g boter
- 20 g maizena 2 x 10 g
- Rasp van ½ citroen
- ¼ theelepel citroensap
- 30 g amandelen
- 100 g poedersuiker plus extra om te bestrooien
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht) en bekleed twee bakplaten met bakpapier.
- In een kom, meng de eidooier, amandelspijs, vanillesuiker, boter, citroenrasp en 10 g maizena tot een homogeen mengsel (frangipane).
- Zet apart.
- In een andere kom, meng 20 g eiwit met 100 g poedersuiker, 10 g maizena en ¼ theelepel citroensap tot een dikke pasta (glaçage).
- Zet apart.
- Rol het bladerdeeg uit en verdeel het over de lengte in tweeën.
- Smeer de frangipane uit op één helft van het bladerdeeg.
- Leg de andere helft er bovenop en druk voorzichtig aan.
- Bestrijk het bovenste deel van het bladerdeeg met de glaçage en strooi de amandelen erover.
- Snijd het deeg in repen van ongeveer 2 cm breedte met een pizzasnijder.
- Til een reep op en draai deze twee keer om, zodat er een gedraaide vorm ontstaat, en leg het op de bakplaat.
- Herhaal dit met de overige repen.
- Bak de sacristains gedurende 10 minuten op 200°C, verlaag dan de temperatuur naar 180°C en bak nog 8-10 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Indien nodig, draai de bakplaat halverwege de baktijd om voor gelijkmatige kleuring.
- Laat de sacristains afkoelen op een rooster en bestrooi ze daarna met wat extra poedersuiker.
- Bewaar de sacristains in een luchtdichte container.
- Ze blijven zeker 3 dagen lekker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Leg amandelspijs in de koelkast en rasp het, zo kun je het makkelijk fijnmaken.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 6 g | Vet: 22 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 18 g