Amandelroomvelouté Dame Blanche
Ingrediënten
- 1 g kippenbouillon
- 50 g bloem
- 1 dl slagroom
- Kip voor garnering
- 50 g boter
- 1 dl melk
- 80 g amandelen
- 2 eieren
Instructies
- Maak van de boter en bloem een witte roux in een grote kookpan.
- Voeg de kippenbouillon toe en roer goed om een gladde soep te maken.
- Laat dit 20 minuten zachtjes koken.
- Maak amandelmelk door de amandelen fijn te stampen met de melk in een blender of keukenmachine.
- Voeg de amandelmelk toe aan de soep en breng het geheel aan de kook.
- Snijd wat kippenvlees in blokjes voor de garnering.
- Schenk, van het vuur af, de liaison van eierdooiers en slagroom bij de soep en roer goed door.
- Serveer de soep met de garnering van kippenvlees.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge, lichtzoete witte wijn zoals een Riesling Spätlese past goed bij deze amandelroomvelouté Dame Blanche. De fruitige tonen van de wijn zullen de romige soep mooi aanvullen.Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 16 g | Protein: 10 g | Vet: 20 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 3 g