Ambachtelijk Glutenvrij Brood
Ingrediënten
- 250 gram wit glutenvrij meel
- 250 gram bruin glutenvrij meel
- 775 gram glutenvrij graanmeel
- 2 zakjes droge gist 2 x 7 g
- 850 ml water warm en koud, gescheiden
- 4 eetlepels zonnebloemolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Meng het witte en bruine glutenvrije meel samen met de droge gist in een grote kom.
- Meng het warme en koude water met de zonnebloemolie.
- Giet het watermengsel van stap 3 bij het meelmengsel van stap 2 en meng goed tot een deeg ontstaat.
- Vet een broodvorm in en doe het deeg erin.
- Druk het deeg stevig aan.
- Laat het deeg op een warme plek rijzen tot het verdubbeld is in volume (ongeveer 30 tot 45 minuten).
- Zet de broodvorm in de voorverwarmde oven met een beker water om stoom te creëren.
- Na 10 minuten bakken, verlaag de oventemperatuur tot 200°C en bak het brood nog 45 minuten verder.
- Laat het brood vervolgens 10 minuten in de oven staan met de deur op een kier.
- Haal het brood uit de vorm en laat het volledig afkoelen op een rooster, afgedekt met een theedoek.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Dit glutenvrije brood past goed bij een lichte en fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Riesling.Voedingswaarden
Calories: 190 kcal | koolhydraten: 36 g | Protein: 3 g | Vet: 5 g | Zout: 0.2 mg