Ambachtelijke Amandel Banketstaaf
Deze ambachtelijke amandel banketstaaf is een heerlijke traktatie, perfect voor Sinterklaasvieringen of gewoon als heerlijk dessert. Geniet van de knapperige buitenkant en de smeuïge amandelspijsvulling!
Ingrediënten
- 250 gram bladerdeeg
- 125 gram amandelspijs
- 50 ml water
- ½ ei losgeklopt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 225°C (Hetelucht Plus).
- Rol het bladerdeeg uit tot een lap van ongeveer 12 cm lang en iets minder dan ½ cm dik.
- Maak van het amandelspijs een rol van ongeveer 8 à 10 cm.
- Leg de amandelspijsrol op het deeg.
- Zorg ervoor dat de rol amandelspijs iets korter is dan de deegrol.
- Maak de uiteinden van het deeg een beetje vochtig en vouw ze over de amandelspijsrol.
- Vouw een van de lange stukken deeg over de amandelspijsrol en maak de andere kant van het deeg vochtig.
- Sla deze over de amandelspijsrol heen.
- Zorg ervoor dat het deeg goed plakt.
- Leg de rol op een met bakpapier beklede bakplaat, met de vouw naar beneden.
- Bestrijk de rol met het losgeklopte ei.
- Garneer eventueel met garneeramandelen.
- Bak de ambachtelijke amandel banketstaaf ongeveer 35 minuten tot deze goudbruin is.
- Laat de banketstaaf afkoelen in de oven.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 6 g | Vet: 20 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 10 g