Ambachtelijke Amandelbanketstaaf

Porties: 8
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Kneed het amandelspijs goed door en voeg een half ei toe.
  • Maak van het amandelspijs twee rollen van ongeveer 33 cm lang.
  • Rol het bladerdeeg uit en snijd het in de lengte doormidden.
  • Leg in het midden van ieder stuk bladerdeeg een rol amandelspijs en vouw de twee korte uiteinden van het deeg over het amandelspijs heen.
  • Bestrijk de twee uiteinden licht met water.
  • Vouw één lange kant van het deeg over het amandelspijs, maak het licht vochtig en herhaal dit met de tweede lange kant van het deeg.
  • Druk het deeg goed aan en leg de banketstaven met de deegnaad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Laat de banketstaven ongeveer 20 minuten rusten in de koelkast.
  • Bestrijk de banketstaven met de rest van het opgeklopte ei en bak ze in het midden van de oven goudbruin in 25-35 minuten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer deze ambachtelijke amandelbanketstaaf met een glas dessertwijn, zoals een zoete Moscato of een Sauternes, voor een perfecte afsluiting van de maaltijd.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 11 g | Vet: 22 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 22 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak / Koek
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Sinterklaas