Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Kwastje voor het bestrijken met ei
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 400 g amandelspijs
- 1 ei
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
- Kneed het amandelspijs goed door en voeg een half ei toe.
- Maak van het amandelspijs twee rollen van ongeveer 33 cm lang.
- Rol het bladerdeeg uit en snijd het in de lengte doormidden.
- Leg in het midden van ieder stuk bladerdeeg een rol amandelspijs en vouw de twee korte uiteinden van het deeg over het amandelspijs heen.
- Bestrijk de twee uiteinden licht met water.
- Vouw één lange kant van het deeg over het amandelspijs, maak het licht vochtig en herhaal dit met de tweede lange kant van het deeg.
- Druk het deeg goed aan en leg de banketstaven met de deegnaad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Laat de banketstaven ongeveer 20 minuten rusten in de koelkast.
- Bestrijk de banketstaven met de rest van het opgeklopte ei en bak ze in het midden van de oven goudbruin in 25-35 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer deze ambachtelijke amandelbanketstaaf met een glas dessertwijn, zoals een zoete Moscato of een Sauternes, voor een perfecte afsluiting van de maaltijd.Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 11 g | Vet: 22 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 22 g