Ambachtelijke Appelchutney
Equipment
- potten
Ingrediënten
- 600 g appels bijv. goudreinet
- 2 uien gesnipperd
- 100 g rozijnen
- 300 g fijne tafelsuiker
- 2 kaneelstokjes
- 4 takjes tijm
- 4 cm verse gemberwortel in plakjes
- 300 ml appelazijn
Instructies
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in stukjes.
- Meng in een pan de appels met de uien, rozijnen en suiker.
- Voeg de kaneelstokjes, takjes tijm en plakjes gember toe en schenk de appelazijn erbij.
- Breng het appelmengsel al roerend aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat het in 45 minuten zachtjes inkoken tot een dikke moes, waarbij je regelmatig roert.
- Verwijder de kaneelstokjes, takjes tijm en stukken gember.
- Schep de chutney in de potten en sluit deze direct af.
- Zet de potten op hun kop en keer ze na 5 minuten weer om.
- Laat de chutney verder afkoelen en plak een etiket met de bereidingsdatum en houdbaarheid op de potjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Houdbaarheid: ca. 4 maanden
Een droge witte wijn, zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio, vormt een mooie aanvulling op de hartige en zoete smaken van de appelchutney.
Voedingswaarden
koolhydraten: 227 g | Protein: 2 g | Vet: 0 g