Ambachtelijke Baklava
Equipment
Ingrediënten
- 500 g filodeeg
- 2 kopjes fijngesneden walnoten amandelen of pistachenoten
- 3½ kopje suiker
- 1 eetlepel kaneel
- 1 kopje honing
- 1 theelepel kruidnagel
- Boter
Instructies
- Meng 1 eetlepel kaneel, ½ kopje suiker en de fijngesneden noten naar keuze.
- Vet een ovenschaal in met boter en leg er een paar met boter ingevette vellen filodeeg in.
- Leg een laagje van het notenmengsel op het filodeeg.
- Herhaal dit proces met afwisselend filodeeg en notenmengsel.
- Eindig met een paar vellen filodeeg en snijd er ruitjes in met een mes.
- Besprenkel met een beetje water en bak in een voorverwarmde oven op 150 ºC gedurende 1 uur.
- Maak ondertussen een siroop door in een pan twee kopjes water, drie kopjes suiker, één kopje honing, een theelepeltje kruidnagels en wat kaneel te doen.
- Laat dit 15 minuten hard koken.
- Zodra de baklava klaar is, snijd het in vierkantjes en giet de warme siroop eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies: Een glas zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Griekse Muscat past perfect bij deze rijke en zoete baklava.