Ambachtelijke Baklava

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 14 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g filodeeg
  • 2 kopjes fijngesneden walnoten amandelen of pistachenoten
  • kopje suiker
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 kopje honing
  • 1 theelepel kruidnagel
  • Boter

Instructies

  • Meng 1 eetlepel kaneel, ½ kopje suiker en de fijngesneden noten naar keuze.
  • Vet een ovenschaal in met boter en leg er een paar met boter ingevette vellen filodeeg in.
  • Leg een laagje van het notenmengsel op het filodeeg.
  • Herhaal dit proces met afwisselend filodeeg en notenmengsel.
  • Eindig met een paar vellen filodeeg en snijd er ruitjes in met een mes.
  • Besprenkel met een beetje water en bak in een voorverwarmde oven op 150 ºC gedurende 1 uur.
  • Maak ondertussen een siroop door in een pan twee kopjes water, drie kopjes suiker, één kopje honing, een theelepeltje kruidnagels en wat kaneel te doen.
  • Laat dit 15 minuten hard koken.
  • Zodra de baklava klaar is, snijd het in vierkantjes en giet de warme siroop eroverheen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies: Een glas zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Griekse Muscat past perfect bij deze rijke en zoete baklava.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Griekenland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch