Ambachtelijke Brioche Broodjes
Equipment
- 2 ronde bakvormen
Ingrediënten
- 500 g bloem
- 200 ml melk
- 2 grote eieren
- 35 g basterdsuiker
- 85 g roomboter
- 35 g verse gist
- 12 g zout
- 50 g boter om af te lakken
Instructies
- Verwarm de melk tot lauwwarm en los hierin de gist op met de basterdsuiker.
- Meng de bloem met het zout.
- Voeg de melk en gist toe aan de bloem en suiker en kneed tot een geheel.
- Meng dan één voor één de eieren erdoor.
- Voeg, als het deeg goed gemengd is, de boter toe in 2 delen.
- Voeg het tweede deel pas toe als het eerste deel volledig is opgenomen door het deeg.
- Laat het deeg vervolgens 45 minuten rijzen.
- Sla het deeg daarna door.
- Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken en bol elk stuk op.
- Plaats 6 stukken deeg met de sluitingskant naar beneden in elk ingevet bakblik.
- Laat het deeg voor de tweede keer rijzen gedurende 30 minuten.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Plaats de bakvormen in de oven en bak de brioche broodjes gedurende 30-35 minuten, tot ze goudbruin zijn en hol klinken als je erop tikt.
- Smelt ondertussen de 50 gram boter en bestrijk de broodjes ermee zodra ze uit de oven komen.
- Laat de brioche broodjes afkoelen voordat je ze serveert.
- Geniet van deze heerlijk luchtige en boterige broodjes!
Voedingswaarden
Calories: 275 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 5 g | Vet: 15 g | Zout: 0.7 mg | Sugar: 6 g