Ambachtelijke Brioche Broodjes

Porties: 12 broodjes
Inclusief rijstijd en bakken 2 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • 2 ronde bakvormen

Ingrediënten

  • 500 g bloem
  • 200 ml melk
  • 2 grote eieren
  • 35 g basterdsuiker
  • 85 g roomboter
  • 35 g verse gist
  • 12 g zout
  • 50 g boter om af te lakken

Instructies

  • Verwarm de melk tot lauwwarm en los hierin de gist op met de basterdsuiker.
  • Meng de bloem met het zout.
  • Voeg de melk en gist toe aan de bloem en suiker en kneed tot een geheel.
  • Meng dan één voor één de eieren erdoor.
  • Voeg, als het deeg goed gemengd is, de boter toe in 2 delen.
  • Voeg het tweede deel pas toe als het eerste deel volledig is opgenomen door het deeg.
  • Laat het deeg vervolgens 45 minuten rijzen.
  • Sla het deeg daarna door.
  • Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken en bol elk stuk op.
  • Plaats 6 stukken deeg met de sluitingskant naar beneden in elk ingevet bakblik.
  • Laat het deeg voor de tweede keer rijzen gedurende 30 minuten.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Plaats de bakvormen in de oven en bak de brioche broodjes gedurende 30-35 minuten, tot ze goudbruin zijn en hol klinken als je erop tikt.
  • Smelt ondertussen de 50 gram boter en bestrijk de broodjes ermee zodra ze uit de oven komen.
  • Laat de brioche broodjes afkoelen voordat je ze serveert.
  • Geniet van deze heerlijk luchtige en boterige broodjes!

Voedingswaarden

Calories: 275 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 5 g | Vet: 15 g | Zout: 0.7 mg | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Broodjes