Ambachtelijke Gehaktballen in Tomatensaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ei
  • ½ dl melk
  • 3 beschuiten
  • Snufje nootmuskaat
  • Snufje gemalen kruidnagel
  • Zout en peper naar smaak
  • 500 g half-om-half gehakt
  • 4 el boter
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 dl water

Instructies

  • Klop het ei los met ½ dl melk in een kom.
  • Verkruimel de beschuiten boven het ei-melkmengsel.
  • Voeg nootmuskaat, gemalen kruidnagel, zout en peper naar smaak toe.
  • Roer goed door.
  • Kneed het eimengsel door het gehakt en vorm er met natte handen 4 gelijke gehaktballen van.
  • Verhit de boter in een braadpan.
  • Zodra het schuim begint weg te trekken, leg je de gehaktballen in de pan en bak ze op hoog vuur rondom bruin.
  • Rol de ballen regelmatig rond met een houten spatel voor een gelijkmatige kleur.
  • Draai het vuur laag, leg de deksel op de pan en laat de gehaktballen ca.
  • 20 minuten zachtjes bakken.
  • Keer ze af en toe om.
  • Haal de gehaktballen uit de pan en houd ze warm.
  • Roer de tomatenpuree door het bakvet in de pan en voeg 1 dl water toe.
  • Breng aan de kook en roer goed om alle aanbaksels los te maken.
  • Breng de jus op smaak met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de gehaktballen met de tomatensaus, gekookte aardappels en gesmoorde prei.

Wijnadvies:

Een stevige rode wijn zoals een Merlot of Cabernet Sauvignon past goed bij de rijke smaken van deze ambachtelijke gehaktballen in tomatensaus.

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 11 g | Protein: 28 g | Vet: 36 g | Zout: 1.8 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vlees
Land van herkomst Nederland