Ambachtelijke Gehaktballen in Tomatensaus
Equipment
- houten spatel
Ingrediënten
- 1 ei
- ½ dl melk
- 3 beschuiten
- Snufje nootmuskaat
- Snufje gemalen kruidnagel
- Zout en peper naar smaak
- 500 g half-om-half gehakt
- 4 el boter
- 1 el tomatenpuree
- 1 dl water
Instructies
- Klop het ei los met ½ dl melk in een kom.
- Verkruimel de beschuiten boven het ei-melkmengsel.
- Voeg nootmuskaat, gemalen kruidnagel, zout en peper naar smaak toe.
- Roer goed door.
- Kneed het eimengsel door het gehakt en vorm er met natte handen 4 gelijke gehaktballen van.
- Verhit de boter in een braadpan.
- Zodra het schuim begint weg te trekken, leg je de gehaktballen in de pan en bak ze op hoog vuur rondom bruin.
- Rol de ballen regelmatig rond met een houten spatel voor een gelijkmatige kleur.
- Draai het vuur laag, leg de deksel op de pan en laat de gehaktballen ca.
- 20 minuten zachtjes bakken.
- Keer ze af en toe om.
- Haal de gehaktballen uit de pan en houd ze warm.
- Roer de tomatenpuree door het bakvet in de pan en voeg 1 dl water toe.
- Breng aan de kook en roer goed om alle aanbaksels los te maken.
- Breng de jus op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de gehaktballen met de tomatensaus, gekookte aardappels en gesmoorde prei.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Merlot of Cabernet Sauvignon past goed bij de rijke smaken van deze ambachtelijke gehaktballen in tomatensaus.Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 11 g | Protein: 28 g | Vet: 36 g | Zout: 1.8 mg | Sugar: 1 g