Ambachtelijke Pindakaas op Boerenbruin
Ingrediënten
- 500 gram ongezouten pinda’s
- 100 milliliter arachideolie
- 1 eetlepel honing
- Zout naar smaak
- 4 stevige boterhammen bij voorkeur boerenbruin
Instructies
- Verwarm de pinda’s kort in een koekenpan.
- Ze hoeven niet bruin te worden, alleen warm.
- Doe de warme pinda’s samen met de honing en de helft van de arachideolie in een keukenmachine met hakmes.
- Als alternatief kun je kleinere porties tegelijk gebruiken als je een staafmixer gebruikt.
- Mix het geheel tot een gladde massa, of laat er wat stukjes in als je van pindakaas met stukjes noot houdt.
- Als de pindakaas te dik is, voeg dan wat extra arachideolie toe en meng opnieuw.
- Proef de pindakaas en voeg zout toe naar smaak.
- Meng nogmaals kort.
- Lepel de verse pindakaas uit de blender en bewaar het in een glazen pot met een goed afsluitbare deksel in de koelkast.
- Roer de pindakaas voor gebruik even door.
- Het is nog lekkerder als de pindakaas een beetje warm is.
- Serveer de zelfgemaakte pindakaas op stevige boterhammen, zoals boerenbruin.
- Geniet van dit ambachtelijke broodbeleg bij het ontbijt, de lunch of als snack.
- Perfect om samen met de kinderen te maken, en vergeet niet te proeven!
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Pindakaas past niet traditioneel bij wijn, maar als je iets wilt drinken bij je boterham, probeer dan een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling.
Voedingswaarden
Serving: 1 eetlepel | Calories: 65 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 3 g | Vet: 6 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 1 g