Ambachtelijke Pindakaas op Boerenbruin

Porties: 1 Pot
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram ongezouten pinda’s
  • 100 milliliter arachideolie
  • 1 eetlepel honing
  • Zout naar smaak
  • 4 stevige boterhammen bij voorkeur boerenbruin

Instructies

  • Verwarm de pinda’s kort in een koekenpan.
  • Ze hoeven niet bruin te worden, alleen warm.
  • Doe de warme pinda’s samen met de honing en de helft van de arachideolie in een keukenmachine met hakmes.
  • Als alternatief kun je kleinere porties tegelijk gebruiken als je een staafmixer gebruikt.
  • Mix het geheel tot een gladde massa, of laat er wat stukjes in als je van pindakaas met stukjes noot houdt.
  • Als de pindakaas te dik is, voeg dan wat extra arachideolie toe en meng opnieuw.
  • Proef de pindakaas en voeg zout toe naar smaak.
  • Meng nogmaals kort.
  • Lepel de verse pindakaas uit de blender en bewaar het in een glazen pot met een goed afsluitbare deksel in de koelkast.
  • Roer de pindakaas voor gebruik even door.
  • Het is nog lekkerder als de pindakaas een beetje warm is.
  • Serveer de zelfgemaakte pindakaas op stevige boterhammen, zoals boerenbruin.
  • Geniet van dit ambachtelijke broodbeleg bij het ontbijt, de lunch of als snack.
  • Perfect om samen met de kinderen te maken, en vergeet niet te proeven!

Notities / Tips / Wijnadvies

 
Wijnadvies:
Pindakaas past niet traditioneel bij wijn, maar als je iets wilt drinken bij je boterham, probeer dan een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling.

Voedingswaarden

Serving: 1 eetlepel | Calories: 65 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 3 g | Vet: 6 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Broodjes / Lunch / Noten / Ontbijt
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch