American Style Pancakes
zoete dikkerdjes
Ingrediënten
- 300 g bloem
- 15 g gist
- 1 ½ deciliter lauwe melk
- 3 eieren
- 100 g suiker
- Snufje kaneel
- Ongeveer 6 g zout
- 50 g gesmolten boter
- Ruim boter om in te bakken
- Poedersuiker ter garnering
- Vruchtensaus als topping
Instructies
- Zeef de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden.
- Voeg de gist opgelost in lauwe melk toe en kneed tot een glad, soepel deeg.
- Bedek met een doek en laat rijzen.
- Klop in een andere kom de eieren met de suiker tot het mengsel schuimig is.
- Voeg kaneel, zout en gesmolten boter toe.
- Meng deze massa met het gerezen deeg en kneed goed door.
- Rol het deeg uit en steek met een drinkglas rondjes uit.
- Laat opnieuw rijzen.
- Bak de pancakes in een ruime hoeveelheid boter of vet tot ze goudbruin zijn.
- Serveer de pancakes bedekt met poedersuiker en voeg naar wens een vruchtensaus toe.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tips / Opmerkingen:
Varieer met het beslag door bijvoorbeeld rozijnen toe te voegen.
Maak gevulde pancakes door stukjes gember en dadels in het midden van het beslag te plaatsen.
Opmerking: De aangegeven totale bereidingstijd lijkt ongewoon lang (2 uren). Dit kan mogelijk te maken hebben met het rijzen van het deeg. Houd de rijs- en baktijd goed in de gaten voor de beste resultaten.
Maak gevulde pancakes door stukjes gember en dadels in het midden van het beslag te plaatsen.
Opmerking: De aangegeven totale bereidingstijd lijkt ongewoon lang (2 uren). Dit kan mogelijk te maken hebben met het rijzen van het deeg. Houd de rijs- en baktijd goed in de gaten voor de beste resultaten.