Amerikaanse tolhuiskoekjes met pecannoten
Deze klassieke Amerikaanse tolhuiskoekjes combineren de knapperigheid van pecannoten met rijke pure chocolade in een onweerstaanbaar zacht koekje.
Ingrediënten
- 150 gram kristalsuiker
- 150 gram lichtbruine basterdsuiker
- 150 gram pure chocoladedruppels
- 2 eieren
- 200 gram fijngehakte pecannoten
- 225 gram boter
- 340 gram bloem
- ½ theelepel zout
- 1 theelepel zuiveringszout
- 2 theelepels vanille-essence
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Vet een bakvorm van 33x23 cm in en bekleed de bodem met bakpapier.
- Zeef de bloem met het zuiveringszout en zout.
- Klop de boter met beide suikers en de vanille romig.
- Klop de eieren erdoor.
- Voeg het bloemmengsel toe en meng tot een geheel.
- Roer de noten en chocolade door het deeg.
- Verdeel het deeg gelijkmatig in de vorm.
- Bak het deeg in 25 minuten goudbruin en gaar.
- Laat het 5 minuten in de vorm afkoelen.
- Snijd het in vierkantjes en laat volledig afkoelen op een rooster.
- Bewaar de koekjes maximaal 4 dagen in een luchtdichte trommel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Bestrooi de koekjes voor het serveren met poedersuiker of serveer met een bolletje vanille-ijs. Wijnadvies:
Lekker met een glaasje PX-sherry of een glas volle dessertwijn zoals Sauternes.
Bestrooi de koekjes voor het serveren met poedersuiker of serveer met een bolletje vanille-ijs. Wijnadvies:
Lekker met een glaasje PX-sherry of een glas volle dessertwijn zoals Sauternes.
Voedingswaarden
Calories: 340 kcal | koolhydraten: 34 g | Protein: 4 g | Vet: 21 g | Zout: 0.4 g | Sugar: 21 g