Amsterdamse Crostini met Ossenworst
Equipment
Ingrediënten
- 12 sneetjes meergranen stokbrood
- 2 eetlepels crème fraîche
- 2 theelepels pittige mosterd
- ½ zakje veldsla ongeveer 75 g
- 200 g ossenworst in 12 plakjes
- 12 Amsterdamse uitjes in stukjes gesneden
- Versgemalen peper
Instructies
- Rooster de sneetjes stokbrood goudbruin in een broodrooster of onder de grill.
- Meng de crème fraiche met de mosterd.
- Besmeer de sneetjes stokbrood met het mosterdmengsel.
- Verdeel de veldsla over de broodjes en leg de plakjes ossenworst erop.
- Garneer met de stukjes Amsterdamse uitjes.
- Maal versgemalen peper over de crostini's en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip: in plaats van zilveruitjes is een beetje olijventapenade op de worst ook heel lekker.
Wijnadvies:
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 12 g | Vet: 10 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 2 g