Amsterdamse Gehaktballen
Deze Amsterdamse gehaktballen, gebakken in de oven en doordrenkt met smaakvolle kruiden, zijn perfect voor een stevige maaltijd.
Equipment
- Lepel
Ingrediënten
- 1 kg gehakt
- 2 eieren
- 1 kleine ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 eetlepel ketjap sojasaus
- 2 sneetjes witbrood 15 minuten geweekt in melk en uitgeknepen
- 1 eetlepel runderbouillon
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 ½ theelepel gehaktkruiden (zie hier onder
- Peper en zout naar smaak
- 1 theelepel mosterd
- Boter om in te bakken
- Water naar behoefte
Gehaktkruidenmengsel:
- 1 theelepel zout
- 2 theelepels gemalen nootmuskaat
- 2 theelepels gemalen witte peper
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel knoflookpoeder
- Eventueel 1/4 theelepel chilipoeder
Instructies
- Doe alle ingrediënten in een grote kom en kneed alles goed door elkaar.
- Laat het mengsel 15 minuten rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Smelt voldoende boter in een ovenschaal.
- Vorm het gehaktmengsel tot gehaktballen en leg ze in de ovenschaal.
- Bak de gehaktballen gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Voeg een kopje water toe aan de ovenschaal en bak de gehaktballen nog eens 5 minuten in de oven.
- Serveer de gehaktballen warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de gehaktballen met gekookte aardappelen, stamppot of een frisse salade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Deze stevige Amsterdamse gehaktballen gaan goed samen met een robuuste rode wijn zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 35 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 3 g