Ananas met gember rumsiroop en ijs
Allerhande 2004
Ingrediënten
- 4 eetlepels witte rum
- 4 eetlepels vloeibare honing
- 3 cm verse gemberwortel geschild
- 1 rijpe ananas
- 4 bollen vanilleijs
Instructies
- Rum en honing in klein steelpannetje schenken.
- Met behulp van knoflookpers gemberwortel erboven uitknijpen.
- Pannetje tot gebruik afgedekt wegzetten.
- Ananas met groen en al in de lengte in vieren snijden, harde kern eraf snijden.
- In aluminumfolie verpakt bewaren.
- Pannetje met honing-rummengsel aan rand van barbecue zetten en honingmengsel zachtjes
- verwarmen.
- Snijvlakken van ananas met kwastje met warme honing-rummengsel bestrijken.
- Ananasparten op barbecue leggen en 1 minuut op elke kant roosteren, tot ananas licht kleurt.
- Gegrilde ananas op vier borden leggen en rest van honing-rumsaus erover schenken.
- IJs ernaast scheppen.