Ananas met gember rumsiroop en ijs

Allerhande 2004
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 eetlepels witte rum
  • 4 eetlepels vloeibare honing
  • 3 cm verse gemberwortel geschild
  • 1 rijpe ananas
  • 4 bollen vanilleijs

Instructies

  • Rum en honing in klein steelpannetje schenken.
  • Met behulp van knoflookpers gemberwortel erboven uitknijpen.
  • Pannetje tot gebruik afgedekt wegzetten.
  • Ananas met groen en al in de lengte in vieren snijden, harde kern eraf snijden.
  • In aluminumfolie verpakt bewaren.
  • Pannetje met honing-rummengsel aan rand van barbecue zetten en honingmengsel zachtjes
  • verwarmen.
  • Snijvlakken van ananas met kwastje met warme honing-rummengsel bestrijken.
  • Ananasparten op barbecue leggen en 1 minuut op elke kant roosteren, tot ananas licht kleurt.
  • Gegrilde ananas op vier borden leggen en rest van honing-rumsaus erover schenken.
  • IJs ernaast scheppen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / IJs
Extra aanwijzing Snel te maken