Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
- 1 middelgrote ananas
- 2 sjalotjes
- 1 theel. ketoembarzaadjes
- 1 stukje verse djahé
- ½ theel. djintenzaadjes
- 1 theel. sambal oelek
- ½ theel. hele kruidnagels
- 2.5 deciliter water
- 4 kemirienoten
- 2 eetl. olie.
Instructions
- Schil de ananas en snijd hem doormidden.
- Verwijder de harde stronk en snijd hem in blokjes. Pel de sjalotjes en hak ze fijn.
- Rooster de kemerienoten in een droge koekepan en hak ze fijn.
- Schil de djahé en hak hem fijn.
- Wrijf de ketoembar en djintenzaadjes met de kruidnagels, djahé en kemerienoten fijn in de vijzel.
- Verhit de olie in een pan en bak de sjalotjes met de fijngewreven kruidenpasta ca. 5 minuten op laag
- vuur goudbruin.
- Voeg water, sambal en de ananasstukjes toe, breng aan de kook en laat ca. 10
- minuten met deksel op de pan zachtjes sudderen tot de ananasstukjes zacht zijn, maar niet hun vorm verliezen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Let op: als de ananas wrang van smaak is, kunt u 1 of 1/2 theelepel suiker toevoegen.
Ook kunt u
ca. 450 gr. ananasstukjes uit blik (uitgelekt) gebruiken.
Tip: Als u er 500 gr. gepelde en schoongemaakte garnalen aan toevoegt, kunt u dit recept als
hoofdgerecht serveren.
Ook kunt u
ca. 450 gr. ananasstukjes uit blik (uitgelekt) gebruiken.
Tip: Als u er 500 gr. gepelde en schoongemaakte garnalen aan toevoegt, kunt u dit recept als
hoofdgerecht serveren.