Andijvie-Paprikastamppot Met Worst

Andijvie-paprikastamppot met Braadworst en Gebonden Jus

Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 braadworsten
  • 1 kg kruimige aardappels
  • 5 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 rode paprika
  • 1 zakje gebonden jus naturel 29 g
  • 1 dl melk
  • 400 g gesneden andijvie

Instructies

  • Week de braadworsten 5 minuten in heet water.
  • Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze gedurende 20 minuten.
  • Verhit 2 eetlepels margarine in een koekenpan en bak de braadworsten bruin.
  • Voeg een scheutje water toe, bedek de pan met een deksel en laat de worsten in 20 minuten gaar braden.
  • Snijd de paprika in reepjes.
  • Verhit 1 eetlepel margarine in een pan en bak de paprika 2 minuten.
  • Bereid de jus volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Verwarm de melk gedurende 4 seconden in de magnetron op 900 watt.
  • Giet de aardappels af, stamp ze fijn en meng ze met de andijvie en paprika.
  • Breng op smaak met melk, zout en 2 eetlepels margarine.
  • Serveer de stamppot met de braadworst en de gebonden jus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een fruitige rode wijn, zoals een Merlot of een Syrah, past goed bij de hartige smaak van de braadworst en de rijke textuur van de stamppot. De wijn vormt een aanvulling op de stevige smaken en zorgt voor een gebalanceerde maaltijd.

Voedingswaarden

Calories: 740 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 22 g | Vet: 45 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Stamppot / Vlees
Land van herkomst Nederland