Een levendige en verse salade met andijvie, geserveerd in een rustieke kom. De salade bevat knapperige andijviebladeren, verkruimelde Roquefort-kaas, stukjes walnoot en plakjes peer, overgoten met een romige Roquefort-dressing. De setting bevat een kleurrijk Mexicaans tafelkleed, een klein schaaltje dressing, een vork en een glas bruisend water, verlicht door helder natuurlijk licht om de frisse en uitnodigende uitstraling te benadrukken.

Andijvie Salade met Roquefort Dressing

Geniet van deze frisse andijvie salade met een heerlijke roquefort dressing, perfect als bijgerecht of lichte lunch.
Porties: 6
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • slakom
  • kommetje
  • mes

Ingrediënten

  • 500 g mooie andijvie
  • 100 g roquefort
  • 1 dl olijfolie
  • 1 citroen
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Verwijder de twee buitenste bladeren van de andijvie.
  • Was de groente snel onder stromend water en maak de bladeren los.
  • Snijd de andijvie in fijne repels en leg deze in een slakom.
  • Verkruimel de roquefort in een kommetje en los deze beetje bij beetje op in het citroensap en de olijfolie.
  • Voeg zout en peper toe naar smaak.
  • Giet het mengsel over de groenten en vermeng stevig.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Deze salade is perfect als bijgerecht bij een hoofdmaaltijd of als lichte lunch.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij de pittige roquefort en de frisse andijvie.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 6 g | Vet: 12 g | Zout: 0.4 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Salade
Land van herkomst Internationaal
Extra aanwijzing Alle Jaargetijden