Andijviestamppot met Pittige Shoarmareepjes en Zoete Abrikozen
Equipment
- Wok of grote braadpan
Ingrediënten
- 1½ kg kruimige aardappels
- Zout
- 2 uien
- 8 gewelde abrikozen bakje à 200 g
- 2 eetlepels boter
- 400 g shoarmareepjes
- 1 beker zure room 125 ml
- 500 g panklare andijvie
- Versgemalen peper
- 6 eetlepels knoflooksaus flesje
Instructies
- Schil de aardappels, snijd ze in stukken en was ze.
- Kook de aardappels in een pan met weinig water en zout, afgedekt, in ongeveer 20 minuten gaar.
- Pel en snijd de uien in ringen.
- Snijd de gewelde abrikozen in reepjes.
- Verhit de boter in een wok of grote braadpan.
- Bak de shoarmareepjes met ui al omscheppend in ongeveer 5 minuten bruin en gaar.
- Voeg de abrikozen toe en verwarm nog ongeveer 1 minuut mee.
- Giet de aardappels af en vang een deel van het kookvocht op.
- Stamp de aardappels in de pan met de zure room en eventueel wat kookvocht tot een smeuïge puree.
- Meng de andijvie en het shoarmamengsel door de stamppot.
- Breng de stamppot op smaak met zout en peper en verwarm nog ongeveer 2 minuten.
- Serveer de knoflooksaus apart erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Beaujolais of een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij dit gerecht. De fruitige tonen van de wijn vullen de zoete abrikozen aan en vormen een mooi contrast met de pittige shoarmareepjes.Voedingswaarden
Calories: 752 kcal | koolhydraten: 83 g | Protein: 27 g | Vet: 36 g | Zout: 2.4 mg | Sugar: 18 g