Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 750 g aardappelen geschild en in stukken
- 450 g gesneden andijvie
- 1-2 sjalotten in kleine stukjes
- 2 tenen knoflook geperst
- Klein potje zongedroogde tomaten in olie
- 150 g zwarte olijven in plakjes gesneden
- 75 g pijnboompitten
- 400 g spekjes uitgebakken
Instructies
- Kook de aardappelen in een grote pan met water en een beetje zout tot ze gaar zijn, ongeveer 20 minuten.
- Verhit ondertussen een koekenpan en bak de spekjes uit.
- Voeg de sjalotten en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
- Giet de aardappelen af en pureer ze met een pureestamper.
- Voeg een beetje van de olie uit het potje zongedroogde tomaten toe voor extra smaak.
- Voeg de gesneden andijvie toe aan de aardappelpuree en roer goed door tot de andijvie iets geslonken is.
- Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en voeg ze samen met de zwarte olijven toe aan de stamppot.
- Roer goed door en verwarm nog even kort.
- Voeg de uitgebakken spekjes met sjalot en knoflook toe aan de stamppot en meng alles goed.
- Serveer de stamppot warm en garneer met de geroosterde pijnboompitten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bij dit gerecht past een stevige rode wijn, zoals een Merlot of een Shiraz.
Voedingswaarden
Calories: 600 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 20 g | Vet: 35 g | Zout: 2 mg | Sugar: 4 g