Andijviestamppot met Zongedroogde Tomaten en Olijven

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 750 g aardappelen geschild en in stukken
  • 450 g gesneden andijvie
  • 1-2 sjalotten in kleine stukjes
  • 2 tenen knoflook geperst
  • Klein potje zongedroogde tomaten in olie
  • 150 g zwarte olijven in plakjes gesneden
  • 75 g pijnboompitten
  • 400 g spekjes uitgebakken

Instructies

  • Kook de aardappelen in een grote pan met water en een beetje zout tot ze gaar zijn, ongeveer 20 minuten.
  • Verhit ondertussen een koekenpan en bak de spekjes uit.
  • Voeg de sjalotten en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
  • Giet de aardappelen af en pureer ze met een pureestamper.
  • Voeg een beetje van de olie uit het potje zongedroogde tomaten toe voor extra smaak.
  • Voeg de gesneden andijvie toe aan de aardappelpuree en roer goed door tot de andijvie iets geslonken is.
  • Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en voeg ze samen met de zwarte olijven toe aan de stamppot.
  • Roer goed door en verwarm nog even kort.
  • Voeg de uitgebakken spekjes met sjalot en knoflook toe aan de stamppot en meng alles goed.
  • Serveer de stamppot warm en garneer met de geroosterde pijnboompitten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Bij dit gerecht past een stevige rode wijn, zoals een Merlot of een Shiraz.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 20 g | Vet: 35 g | Zout: 2 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Stamppot / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Notenvrij