Andijviestamppot van Allerhande

Allerhande 2005
Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 g kruimige aardappels
  • 1 eetlepel boter
  • 2 uien fijngesnipperd
  • 175 g Quorn fijngehakt vegetarische vleesvervanger
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 theelepels gehaktkruiden
  • 50 ml droge witte wijn
  • 400 g andijvie panklare
  • 150 ml halfvolle melk

Instructies

  • Aardappels schillen, in stukken snijden en in pan met bodempje water afgedekt in 20 minuten gaarkoken.
  • In grote koekenpan boter verhitten.
  • Ui zachtjes goudbruin fruiten.
  • Quorn toevoegen en 3 minuten al omscheppend meebakken.
  • Knoflook kort meebakken.
  • Gehaktkruiden, wijn en peper naar smaak erdoor roeren en geheel op laag vuur laten sudderen.
  • Andijvie in bodempje water met zout naar smaak in 5 minuten gaarkoken.
  • Andijvie afgieten en in vergiet laten uitlekken, vocht zo veel mogelijk eruit duwen.
  • Melk verwarmen.
  • Aardappels afgieten en met melk fijnstampen.
  • Andijvie door aardappelpuree scheppen en over twee borden verdelen.
  • Quornmengsel ernaast serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vleesvervangers
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch