Andijviestamppot van Allerhande
Allerhande 2005
Ingrediënten
- 600 g kruimige aardappels
- 1 eetlepel boter
- 2 uien fijngesnipperd
- 175 g Quorn fijngehakt vegetarische vleesvervanger
- 1 teentje knoflook geperst
- 2 theelepels gehaktkruiden
- 50 ml droge witte wijn
- 400 g andijvie panklare
- 150 ml halfvolle melk
Instructies
- Aardappels schillen, in stukken snijden en in pan met bodempje water afgedekt in 20 minuten gaarkoken.
- In grote koekenpan boter verhitten.
- Ui zachtjes goudbruin fruiten.
- Quorn toevoegen en 3 minuten al omscheppend meebakken.
- Knoflook kort meebakken.
- Gehaktkruiden, wijn en peper naar smaak erdoor roeren en geheel op laag vuur laten sudderen.
- Andijvie in bodempje water met zout naar smaak in 5 minuten gaarkoken.
- Andijvie afgieten en in vergiet laten uitlekken, vocht zo veel mogelijk eruit duwen.
- Melk verwarmen.
- Aardappels afgieten en met melk fijnstampen.
- Andijvie door aardappelpuree scheppen en over twee borden verdelen.
- Quornmengsel ernaast serveren.