Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kg grote paling
- 1 l courtbouillon
- 4 augurkjes
- 3 eetlepels mosterd
- 1 dl droge witte wijn
- 1 eetlepel azijn
- 1 bouquet garni
- 100 g boter
- paneermeel
- 1 citroen
- cayennepeper
- 40 g bloem
- 3 sjalotjes
- zout
- peper
Instructies
- Breng de bouillon aan de kook.
- Snij de paling in stukken van 7 cm.
- Voeg toe aan de bouiilon en laat 20 minuten pocheren.
- Laat de paling uitlekken en droog ze af.
- Roer 50 g boter zacht en werk er de mosterd door.
- Breng op de paling hiervan een dikke laag aan en rol door het paneermeel.
- Smelt 20 g boter in een pan en voeg wat cayennepeper toe en bak hierin, onder vaak
- omrollen, de stukken paling.
- Hou ze warm.
- Hak de sjalotje fijn.
- Kook ze in de witte wijn met het bouquet garni en de azijn.
- Laat dit voor de helft inkoken.
- Voeg ¼ l courtbouillon toe en zeef de saus.
- Smelt 40 g boter en voeg de bloem toe.
- Leng deze roux aan met het vocht.
- Laat 10 minuten koken.
- Geef er wat peterselie over.
- Serveer direct.