Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kg paling
- 4 sneden witbrood
- 2½ dl witte wijn
- 100 g zuring
- 100 g spinazie
- tijmpoeder
- laurierpoeder
- 80 boter
- 2 eierdooiers
- 1 citroen
- dragon
- peterselie
- salie
- zout
- peper
Instructies
- Was en hak wat peterselie, dragon en salie fijn.
- Was de zuring en spinazie en hak ze grof.
- Maak de paling schoon en snij ze in moten van 7 cm.
- Smelt de boter in een pan en bak hierin de paling.
- Zet het vuur klein en voeg zuring en spinazie toe.
- Laat deze zachtjes smelten.
- Als ze tot puree zijn vergaan, voeg dan de wijn, tijm, laurier en gehakte peterselie, dragon en salie toe.
- Breng op smaak met zout en peper en laat 15 minuten sudderen.
- Snij de sneetjes witbrood doormidden en bak ze in boter bruin.
- Hou ze warm.
- Klop de dooiers los met een beetje van de warme saus en voeg dit mengsel bij de rest van de saus die nu niet meer mag koken.
- Laat even binden, maar zorg ervoor dat de saus niet meer gaat koken.
- Deponeer de stukken paling op de gebakken broodjes.
- Schenk er wat dikke saus over en serveer.