Antwerpse zomerduifjes
Ingrediënten
- 4 jonge duifjes
- 100 gr mager spek
- 250 gr champignons
- 1 citroen het sap er van
- 1 scheutje jenever
- 1 kopje water
- maïszetmeel
- boter
Instructies
- Snijd elke duif in 2 stukken en kruid met peper en zout.
- Smelt boter in een braadpan, kleur de halve duifjes aan beide zijden en haal ze uit de pan.
- Kleur in dit braadvet vervolgens de in schijfjes gesneden champignons en het spek.
- Voeg de halve duifjes weer toe, bevochtig met een kop water en het citroensap en stoof ze onder een gesloten deksel in 15 minuten gaar.
- Giet het vocht af, bind de saus met opgelost maïszetmeel, breng de saus op smaak met een flinke scheut jenever en haal haar door een zeef.
- Giet de saus bij de duifjes en laat ze samen eventjes opkoken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met gebakken (nieuwe) aardappelen.