Anzackoeken met kokos en golden syrup

Anzackoeken met kokos en golden syrup

Deze klassieke Australische Anzackoeken met kokos en golden syrup zijn heerlijk krokant, eenvoudig te maken en blijven dagenlang lekker in een trommel.
Porties: 18
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 12 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 gram havervlokken
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 115 gram boter
  • 150 gram bloem
  • 1 eetlepel warm water
  • 2 eetlepels golden syrup
  • 50 gram gemalen kokos
  • ½ theelepel zuiveringszout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175ºC of gasstand 2-3.
  • Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
  • Meng havervlokken, bloem, basterdsuiker en kokos in een kom.
  • Smelt de boter met de golden syrup in een steelpan op laag vuur.
  • Los het zuiveringszout op in het warme water.
  • Roer het sodamengsel door het botermengsel.
  • Giet het warme mengsel bij de droge ingrediënten en meng goed.
  • Schep eetlepels deeg op de bakplaten met 5 cm tussenruimte.
  • Druk de deeghoopjes iets plat met een vork.
  • Bak de koekjes 10 tot 12 minuten tot ze goudbruin zijn.
  • Laat de koekjes 5 minuten afkoelen.
  • Bewaar ze maximaal 5 dagen in een goed afgesloten trommel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer de koekjes met een kop zwarte thee of koffie voor een authentiek Australisch moment.
Wijnadvies:

Geen wijnadvies nodig, serveer met een warme drank zoals Engelse thee.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 1 g | Vet: 6 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Koek / Snack / Tractaties
Land van herkomst Australië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden