Anzackoeken met kokos en golden syrup
Deze klassieke Australische Anzackoeken met kokos en golden syrup zijn heerlijk krokant, eenvoudig te maken en blijven dagenlang lekker in een trommel.
Ingrediënten
- 100 gram havervlokken
- 100 gram lichtbruine basterdsuiker
- 115 gram boter
- 150 gram bloem
- 1 eetlepel warm water
- 2 eetlepels golden syrup
- 50 gram gemalen kokos
- ½ theelepel zuiveringszout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175ºC of gasstand 2-3.
- Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
- Meng havervlokken, bloem, basterdsuiker en kokos in een kom.
- Smelt de boter met de golden syrup in een steelpan op laag vuur.
- Los het zuiveringszout op in het warme water.
- Roer het sodamengsel door het botermengsel.
- Giet het warme mengsel bij de droge ingrediënten en meng goed.
- Schep eetlepels deeg op de bakplaten met 5 cm tussenruimte.
- Druk de deeghoopjes iets plat met een vork.
- Bak de koekjes 10 tot 12 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Laat de koekjes 5 minuten afkoelen.
- Bewaar ze maximaal 5 dagen in een goed afgesloten trommel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de koekjes met een kop zwarte thee of koffie voor een authentiek Australisch moment. Wijnadvies:
Geen wijnadvies nodig, serveer met een warme drank zoals Engelse thee.
Serveer de koekjes met een kop zwarte thee of koffie voor een authentiek Australisch moment. Wijnadvies:
Geen wijnadvies nodig, serveer met een warme drank zoals Engelse thee.
Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 1 g | Vet: 6 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 6 g