Apfelstrudel Pannenkoek met Vanillesaus

Deze Apfelstrudel Pannenkoek met een romige vanillesaus combineert de heerlijke smaken van traditionele pannenkoeken met de zoete vulling van apfelstrudel. Een verrukkelijk dessert waar je helemaal warm van wordt tijdens koude dagen.
Porties: 4 Pannenkoeken
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Pannenkoeken:

  • 300 milliliter volle melk
  • 175 gram bloem
  • 1 ei
  • Snufje zout

Apfelstrudel Vulling:

  • 60 gram lichte basterdsuiker
  • 60 gram rozijnen
  • 55 gram amandelschaafsel
  • 20 gram paneermeel
  • 4 groene appels
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • Roomboter (om in te bakken)

Vanillesaus:

  • 250 milliliter slagroom
  • 50 gram suiker
  • 2 eidooiers
  • ½ vanilleboon

Instructies

  • Meng in een ruime kom de bloem en het zout.
  • Maak een kuiltje in het midden en giet daar de helft van de melk in.
  • Klop met een garde vanuit het midden naar buiten toe totdat alles goed gemengd is.
  • Voeg dan één voor één de eieren toe en blijf roeren.
  • Voeg vervolgens geleidelijk de rest van de melk toe totdat het beslag de consistentie heeft van vloeibare yoghurt.
  • Verhit een beetje roomboter in een koekenpan en bak dunne pannenkoeken van het beslag.
  • Houd ze warm in een oven op 70 graden, bedekt met aluminiumfolie.
  • Schil de appels, rasp de schil van de citroen en voeg deze toe aan de appels.
  • Pers het sap van de citroen over de appels en voeg de rozijnen, paneermeel, basterdsuiker, amandelschaafsel en nootmuskaat toe.
  • Bak het appelmengsel ongeveer 5 minuten in een pan met boter tot het iets zachter wordt.
  • Het mag nog wat bite hebben.
  • Houd warm.
  • Voor de vanillesaus, verwarm de slagroom in een steelpan tot het kookt.
  • Klop intussen de eidooiers en suiker samen.
  • Halveer de vanilleboon en schraap het merg eruit.
  • Voeg dit toe aan het eidooiermengsel.
  • Giet de hete slagroom langzaam bij het eidooiermengsel terwijl je blijft roeren.
  • Giet alles terug in de pan en verwarm op laag vuur tot de saus dikker wordt.
  • Leg de pannenkoeken op borden, verdeel de apfelstrudelvulling erover en vouw één kant van de pannenkoeken om.
  • Bestrooi met poedersuiker en serveer met de vanillesaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze heerlijke Apfelstrudel Pannenkoeken met romige vanillesaus als een verrukkelijk dessert!
Wijnadvies:
Een dessertwijn zoals een Riesling Spätlese past uitstekend bij de zoete en rijke smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 8 g | Vet: 18 g | Sugar: 30 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Gebak / Nagerecht - Dessert / Pannenkoeken