Appel-amandeldessert

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 dl amaretto amandellikeur
  • 100 g rozijnen
  • 4 goudrenetten
  • 50 g amandelsnippers
  • 2 eetlepels suiker
  • Kaneel
  • Sap van een 1/2 citroen
  • 1 eidooier losgeklopt
  • 6 plakjes bladerdeeg diepvries
  • Vanille roomijs

Instructies

Voorbereiding:

  • Verwarm de likeur.
  • Laat de rozijnen erin wellen.
  • Snijd de geschilde appels in blokjes.
  • Meng met rozijnen, amandelsnippers, suiker, kaneel, en citroensap.
  • Doe het mengsel in een beboterde platte ovenschaal.
  • Rol het bladerdeeg uit tot een grote lap en bedek het appelmengsel.
  • Stop de randen in.
  • Versier het deksel met uit restjes gesneden appel.
  • Zet afgedekt in de koelkast.

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 225 °C.
  • Bestrijk het deeg met eidooier.
  • Bak in de oven in 20 minuten goudbruin.
  • Laat het even afkoelen uit de oven.

Afwerking:

  • Schep bolletjes ijs bovenop.
  • Serveer snel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Ook leuk in 1-persoons ovenschaaltjes. Zonder amaretto ook heerlijk voor kinderen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht - Dessert / Noten