Appel-amandeldessert
Ingrediënten
- 1 dl amaretto amandellikeur
- 100 g rozijnen
- 4 goudrenetten
- 50 g amandelsnippers
- 2 eetlepels suiker
- Kaneel
- Sap van een 1/2 citroen
- 1 eidooier losgeklopt
- 6 plakjes bladerdeeg diepvries
- Vanille roomijs
Instructies
Voorbereiding:
- Verwarm de likeur.
- Laat de rozijnen erin wellen.
- Snijd de geschilde appels in blokjes.
- Meng met rozijnen, amandelsnippers, suiker, kaneel, en citroensap.
- Doe het mengsel in een beboterde platte ovenschaal.
- Rol het bladerdeeg uit tot een grote lap en bedek het appelmengsel.
- Stop de randen in.
- Versier het deksel met uit restjes gesneden appel.
- Zet afgedekt in de koelkast.
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 225 °C.
- Bestrijk het deeg met eidooier.
- Bak in de oven in 20 minuten goudbruin.
- Laat het even afkoelen uit de oven.
Afwerking:
- Schep bolletjes ijs bovenop.
- Serveer snel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Ook leuk in 1-persoons ovenschaaltjes. Zonder amaretto ook heerlijk voor kinderen.