Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 2-3 appels geschild en in plakjes gesneden
- 1 theelepel kaneel
- ¼ theelepel gemalen nootmuskaat
- 100 g grof gehakte noten
- Voor de gezouten karamelsaus:
- 75 g boter
- 50 g basterdsuiker
- 50 g kristalsuiker
- 50 g golden syrup
- 125 ml room
- ½ - 1 theelepel zout bijvoorbeeld fleur de sel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
- Smelt de boter met de suikers en de golden syrup en laat 3 minuten pruttelen.
- Voeg de room en zoutvlokken toe aan de karamelsaus.
- Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier direct uit op een bakplaat, laat ongeveer 3 cm van de randen vrij.
- Verdeel een laag karamelsaus over de bodem van het deeg en houd een kleine hoeveelheid apart.
- Meng de plakjes appel met kaneel en nootmuskaat en verdeel dit over de karamelsaus.
- Strooi de gehakte noten eroverheen.
- Bak in het midden van de oven gedurende ongeveer 30 minuten, tot de galette goudbruin is.
- Giet de overgebleven karamelsaus over de gebakken galette.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een late harvest Riesling of een Sauternes vormt een perfecte combinatie met de zoete en zoute smaken van deze appel galette met gezouten karamel.Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 5 g | Vet: 22 g | Zout: 0.6 mg | Sugar: 30 g