Appel galette met noten en gezouten karamel

Appel Galette met Noten en Gezouten Karamel

Porties: 8
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 27 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
  • 2-3 appels geschild en in plakjes gesneden
  • 1 theelepel kaneel
  • ¼ theelepel gemalen nootmuskaat
  • 100 g grof gehakte noten
  • Voor de gezouten karamelsaus:
  • 75 g boter
  • 50 g basterdsuiker
  • 50 g kristalsuiker
  • 50 g golden syrup
  • 125 ml room
  • ½ - 1 theelepel zout bijvoorbeeld fleur de sel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Smelt de boter met de suikers en de golden syrup en laat 3 minuten pruttelen.
  • Voeg de room en zoutvlokken toe aan de karamelsaus.
  • Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier direct uit op een bakplaat, laat ongeveer 3 cm van de randen vrij.
  • Verdeel een laag karamelsaus over de bodem van het deeg en houd een kleine hoeveelheid apart.
  • Meng de plakjes appel met kaneel en nootmuskaat en verdeel dit over de karamelsaus.
  • Strooi de gehakte noten eroverheen.
  • Bak in het midden van de oven gedurende ongeveer 30 minuten, tot de galette goudbruin is.
  • Giet de overgebleven karamelsaus over de gebakken galette.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een zoete dessertwijn zoals een late harvest Riesling of een Sauternes vormt een perfecte combinatie met de zoete en zoute smaken van deze appel galette met gezouten karamel.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 5 g | Vet: 22 g | Zout: 0.6 mg | Sugar: 30 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht - Dessert / Taart
Land van herkomst America
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch